Luftpistoler

Vi har her samlet vores unikke udvalg af luftpistoler fra flere forskellige mærker. Du vil blandt andet kunne finde luftpistoler fra Gamo, Weihrauch, HW med flere. Vi har i vores sortiment flere modeller at vælge mellem, og derfor er der også én luftpistol som dækker de flestes behov og ønsker. Find blandt vores mange lækre modeller i yderst lækkert design, lige den luftpistol du bare må eje. Køb den her i webshoppen eller besøg os i vores butik. Husk at der er regler for køb af våben online, læs mere om dem under kategorien ”Luftgeværer” før dit køb. Rigtig god fornøjelse!
Shop efter
Filtrer efter
Producent
Vi har her samlet vores unikke udvalg af luftpistoler fra flere forskellige mærker. Du vil blandt andet kunne finde luftpistoler fra Gamo, Weihrauch, HW med flere. Vi har i vores sortiment flere modeller at vælge mellem, og derfor er der også én luftpistol som dækker de flestes behov og ønsker. Find blandt vores mange lækre modeller i yderst lækkert design, lige den luftpistol du bare må eje. Køb den her i webshoppen eller besøg os i vores butik. Husk at der er regler for køb af våben online, læs mere om dem under kategorien ”Luftgeværer” før dit køb. Rigtig god fornøjelse!

Hvad er en luftpistol?

En luftpistol er en pistol der bruger maximalt 4,5 mm kaliber. Det betyder at man ikke behøver at have en våbentilladelse for at have en. Den bruger små hagl, og findes i mange prisklasser, hvilket blandt andet er en af de ting der er med til at gøre den til en god begynderpistol, hvis du gerne vil have lidt erfaring, før du melder dig ind i en skydeklub eller lignende.

En luftpistol fungerer ved at den bruger sammenpresset luft - trykluft - til at affyre et hagl. Der er altså hverken krudt eller antænding af noget når man bruger en luftpistol.

Der findes også luftgeværer og luftpistoler der ligger over 4,5 mm kaliber, men de kræver altså våbentilladelse. Derfor vælger mange en pistol med under dette, så de kan få mest ud af det. Der findes mange forskellige mærker og prisniveauer, så der er noget for enhver smag, lige gyldigt om man er nybegynder eller en garvet skytte der går op i udstyr.

Hvad bruger man en luftpistol til?

Man kan bruge luftpistoler til mange forskellige ting. Mens nogle bare bruger dem til målskydning for sjov i haven, bruger andre dem til træning - for eksempel i skydeklubber, konkurrenceskydning og meget andet. Fordi man ikke behøver at have våbentilladelse, er de meget populære hos dem der bruger dem til hobbybrug, for eksempel til målskydning efter dåser i haven. Som i mange andre tilfælde er det vigtigt at man er forsigtig når man bruger en luftpistol, og man skal ikke skyde efter andre - selvom man ikke skal have våbentilladelse for at være i besiddelse af et, går det stadig under våbenloven.

Man skal være over 18 år for at skyde med en luftpistol, og er man på sin egen grund må man gerne skyde til måls, for eksempel på dåser, en målskive eller en anden form for markering. Man kan altså bruge en luftpistol hvis man gerne vil træne teknik uden for skytteforeningen. Man må dog ikke skyde efter levende dyr, for eksempel måger eller rotter, medmindre man har en våbentilladelse, et våben over 4,5 mm kaliber og alle de nødvendige tilladelser til regulering. Disse regler er blandt andet sat, så det kun er de der har den rette og tilstrækkelige erfaring, der kan tage del i regulering og lignende. Det sikrer også at der ikke er dyr der lider, fordi man mangler teknik og viden omkring dette.

Mange forskellige mærker

Hos Pamhule Jagt og Buegrej har vi et stort udvalg af brands indenfor luftvåben. Indenfor luftpistoler er Weihrauch et af de mest kendte og anerkendte mærker. Dette mærke er tysk, og emmer af kvalitet og gode luftvåben. Blandt andet er nogle af de mest populære produkter, Weihrauch 45 og 75, der er klassiske pistoler med lav rekyl og perfekt til træning eller til nybegynderen. Her finder de fine detaljer i "træ", der giver pistolen et klassisk og tidløst udseende. Der er også modeller der er klargjort til lyddæmper, har PCP, og kikkert og som kan indeholde flere skud af gangen.

Andre brands er for eksempel Norica, der har mere specielle modeller, for eksempel deres Langley Pro Sniper pistol, der giver et unikt greb. Derudover har vi mærker som Gamo, Hatsan og flere andre, der alle er førende indenfor deres område.

Under hvert produkt kan du læse meget mere om fjeder, rekyl, fart i m/s, præcision, udgangshastighed, fiberoptik og meget andet. Hvis du har spørgsmål, er du naturligvis også velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig gerne med at finde rundt i junglen af specifikationer og anden information.

Hvilken luftpistol er bedst?

Det er svært at sige hvilken 4,5 mm pistol med luft der er bedst, da det er meget individuelt og kommer an på hvad du skal bruge luftpistolen til, men mærker som Weihrauch er anerkendt af mange verden over, og Weihrauch HW 75 er af mange valgt som en af de bedste modeller. Du kan altid prøve dig frem med en begyndermodel, hvis du er ny indenfor skydning, og så vælge en mere avanceret model efter noget tid, men hvis du vil have høj kvalitet fra starten af, så er dette mærke et oplagt valg.

Reglement for luftpistol

Der er mange regler for luftpistoler, selvom man ikke skal have våbentilladelse for at være i besiddelse af en. Dette er vigtigt for opretholdelse af sikkerhed for mennesker og dyr, samt at man bruger tilbehør og våben på en sikker måde. Længere oppe samt under vores side for reglement til luftgeværer, kan du læse meget mere om dette og hvordan du bliver ejer af luftpistoler på en sikker og ansvarsbevidst måde.

Luftpistol eller luftgevær?

Skal du vælge et luftgevær eller en pistol? Med det brede udvalg kan det være svært at vælge, men vi har forsøgt at samle nogle af de vigtigste punkter, der måske kan gøre det lidt lettere for dig at finde det rigtige produkt. Luftpistolen kan for nogle være en lidt større udfordring, fordi den ikke har helt samme støtte og stabilitet som et luftgevær. Til gengæld har du mere fleksibilitet når det kommer til forskellige stillinger og teknikker, hvis du vælger en pistol.

Mens luftpistolen egner sig godt til kortere afstande, er geværerne bedre til længere distancer, og derfor kan det også komme meget an på hvad du kunne tænke dig at træne. Derudover er der mange forskellige muligheder for at gøre dit luftgevær personligt med forskelligt tilbehør, mens der ved pistoler er et mindre udvalg, så vil du gerne give dit våben et personligt præg der passer til netop dig, kan det være at du skal vælge et luftgevær.

Der er intet konkret svar på hvad der er bedst, det kommer helt an på dine behov, men med disse overvejelser, er du forhåbentligt blevet peget i den rigtige retning - ellers kan du altid kontakte os for at få svar på dine spørgsmål.

I begge kategorier finder du noget i ethvert prisniveau, så om du vil vælge én pistol eller gevær i en højere prisklasse eller måske både et begyndergevær og -pistol, så har vi helt sikkert et produkt i høj kvalitet. Du finder priser fra 799,00, 899,00 og 999,00 DKK til 1.499,00 og opefter, og nogle gange kan du sågar finde et godt tilbud.

Min første luftpistol

Har du fundet din første pistol - helt perfekt! Nu er det tid til at finde tilbehør og ekstraudstyr, der kan gøre oplevelsen endnu bedre. Det kan blandt andet være skydeskiver og andre målskiver, lyddæmper, kikkertsigte eller noget helt andet, ligesom du også skal have de rigtige hagl, samt udstyr til at rengøre pistolen.

Det er vigtigt at du holder pistolen ren, blandt andet så der ikke sætter sig sand og lignende fast. Hos Pamhule Jagt og Buegrej kan vi gøre den klar til dig, og vi tager den også gerne til service med jævne mellemrum på vores våbenværksted.

© 2015 Pamhule Jagt & Buegrej. All Rights Reserved.

Åbningstider man-fre 10.00 - 17.00 Lør. 9.00 - 13.00

læs mere
Læs mindre