Riffelkikkert / kikkertsigte

Her finder du et udvalg af riffelkikkerter / kikkertsigte fra forskellige mærker, her i blandt Leica, Bushnell og Trijicon. Vi kan specielt fremhæve riffelkikkerter / kikkertsigte fra Leica og Trijicon, som er fremragende riffelkikkerter til et hvert behov og suveræn optik i verdensklasse. I vores udvalg af riffelkikkerter kan du vælge mellem forskellige forstørrelsesgrader og størrelser, som passer de fleste former for jagt med riffel. Har du spørgsmål til valg af den rette riffelkikkert, er du naturligvis velkommen til at kontakte os eller kigge forbi butikken. Find den riffelkikkert som passer til din riffel og dit behov herunder. Vil du vide mere om det enkelte produkt, kan du finde flere detaljer under hvert produkt. Riffelkikkert
Her finder du et udvalg af riffelkikkerter / kikkertsigte fra forskellige mærker, her i blandt Leica, Bushnell og Trijicon. Vi kan specielt fremhæve riffelkikkerter / kikkertsigte fra Leica og Trijicon, som er fremragende riffelkikkerter til et hvert behov og suveræn optik i verdensklasse. I vores udvalg af riffelkikkerter kan du vælge mellem forskellige forstørrelsesgrader og størrelser, som passer de fleste former for jagt med riffel. Har du spørgsmål til valg af den rette riffelkikkert, er du naturligvis velkommen til at kontakte os eller kigge forbi butikken. Find den riffelkikkert som passer til din riffel og dit behov herunder. Vil du vide mere om det enkelte produkt, kan du finde flere detaljer under hvert produkt. Riffelkikkert

Riffelkikkert, kikkertsigte og sigtekikkert

Kært barn har mange navne. Riffelkikkerten er en type kikkertsigte der bruges til præcist at sigte mod et mål, typisk i intervaller mellem 100 yards og 1000 yards væk. Riffelkikkert er en enhed, der bruges til at sigte på genstand eller dyr. Det er mest almindeligt brugt til jagt og skydning. Kikkertsigtet er typisk monteret på riflen til at skyde på lange afstande. Kikkerten har to hoveddele: objektivlinsen, som samler lys og billeder fra målet; og okularet, der forstørrer dette billede, så det kan ses af skytten.

Find dine riffelkikkerter hos Pamhule Jagt & Buegrej 

Når du skal på jagt, er det helt afgørende, at du har det rette udstyr. Foruden våbenet i sig selv, så er riffelkikkerter et must. Hos Pamhule Jagt & Buegrej har vi et kæmpe udvalg af fremragende riffelkikkerter i allerhøjeste kvalitet, uanset hvad dit behov måtte være. Vores sortiment spænder bredt mellem både Leica, Bushnell og Trijicon, og byder på adskillige slags forstørrelsesgrader, optik og størrelse på selve riffelkikkerterne. Hvis du vil vide mere om den specifikke riffelkikkert, kan du finde detaljerne under hvert enkelt produkt. Pamhule Jagt & Buegrej har også af og til kikkertsigte tilbud, som du kan gå på opdagelse i her på siden. Hvis du har spørgsmål, tvivl eller skal have hjælp til at vælge mellem vores mange riffelkikkerter, skal du være velkommen til at række ud på mail eller besøge os i vores butik i Haderslev. 

Riffelkikkerternes formål 

Riffelkikkert, kikkertsigte til riffel, sigtekikkert. Den kendes under adskillige navne, og i virkeligheden dækker det blot over dét sigteudstyr, du påmonterer din jagtriffel. Riffelkikkerter tillader en forstørrelse af motivet forude, så du let kan spotte dyret på lang afstand, uden at skræmme det væk. Dertil vil riffelkikkerter også sørge for, at dit våben og dit mål begge er i fokus samtidig, hvortil sigtet og skydningen bliver langt nemmere. Du kan godt selv påmontere riffelkikkerter til din jagtriffel, men de fleste lader enten en jagtbutik eller bøssemager om den proces. Det er yderst vigtigt, at den bliver påsat rigtigt, så det er en god idé at finde en pålidelig guide, hvis du selv begiver dig ud i den affære – ligegyldigt hvilke kikkertsigter, der er tale om. 

Riffelkikkert til forskellige jagttyper

Kikkertsigtet er den vigtigste del af riflen. Det er det, der giver dig mulighed for at se og ramme dit mål. Der findes et hav af forskellige typer riffelkikkerter som bruges til forskellige typer jagt. Så hvilken type du skal vælge afhænger af hvilken type jagt du er til. For eksempel vil folk på drivjagt eller trykjagt typisk bruge en kikkert med en lav forstørrelse, mens folk på anstandsjagt eller pürschjagt typisk vil bruge en kikkert med høj forstørrelse. Har du spørgsmål eller brug for vejledning kan du kontakte os på tlf: 26124547 eller på mail: pamhulejagt@iversen-import.dk.

Riffelkikkerter vælges efter jagtens formål 

Markedet af riffelkikkerter er gigantisk, og det kan hurtigt virke uoverskueligt at finde det helt rette match. Derfor er det en fordel for dig først at overveje, hvad du skal bruge kommende riffelkikkerter til. Den feature, der varierer mest, er forstørrelsesgraden, som afgør hvor meget riffelkikkerterne forstørrer målet. Hvilken grad du skal vælge, er fuldstændigt afhængig af, hvilken jagttype, du praktiserer. Dertil handler det også meget om præference. Anbefalingen fra Pamhule Jagt & Buegrej for riffelkikkerter lyder således: 

Riffelkikkerter til drivjagt og trykjagt 

Drivjagt eller trykjagt er en normal jagtform for grupper eller fællesskaber. Præmissen er, at en gruppe af drivere eller trykkere med kendskab til landskabet bevæger sig igennem terrænet, ofte med hunde. Med indgående kendskab til, hvor dyrene befinder sig, driver de derved vildt og klovdyr frem til allerede placerede jægere med rifler. Til en sådan jagtform er det fordelagtigt med riffelkikkerter med en minimumsforstørrelsesgrad på 1-1,5, og maksimum på 4,5-6. Det kan være givende for dig især at gå op i den lave forstørrelsesgrad, da den giver et bredere synsfelt, der gør det nemmere at følge dyr i bevægelse. 

Riffelkikkerter til pürschjagt og anstandsjagt 

Pürschjagt er en enmandsaktivitet, hvor en enkelt jæger bevæger sig stille rundt i landskabet med en kikkert – ofte afsøgende naturen for hjortevildt. Det kræver meget af jægeren, fordi han både skal kende til vildtets naturvaner, men også være meget bevidst om sig selv, så han ikke støjer eller alarmerer hjortene. Samme subtile tilgang bruges i anstandsjagt, men hvor jægeren placerer sig strategisk i forhold til vildtet, og venter i skjul, indtil dyrene af sig selv kommer nærmere. I begge tilfælde er det afgørende at være lydløs, hvilket bedst gøres ved at holde en pæn afstand til dyret. Derfor anbefales til denne slags jagt at bruge riffelkikkerter med fokus på en høj maksimal forstørrelsesgrad på 9, og en minimum på 3. Dette vil øge både sigtet og træfsikkerheden.  

Hvilken riffelkikkert skal jeg vælge? 

Der findes mange typer af riffelkikkerter, og hvad der er nøjagtigt rigtigt for dig, afhænger af præference og formål. Til driv- og trykjagt kan det være en fordel at fokusere på en lav forstørrelsesgrad, der giver et bredere synsfelt, som er optimalt for dyr i bevægelse. Til f.eks. pürschjagt og anstandsjagt, hvor afstand er afgørende, er det nærmere den maksimale forstørrelsesgrad, du skal gå efter, så du kan skyde og ramme vildt på lang afstand.  

Hvad betyder forstørrelsesgrad inden for riffelkikkerter? 

Forstørrelsesgraden på riffelkikkerter afgør, hvor mange gange objektet i fokus vil blive forstørret. Forskellige forstørrelsesgrader kan være oplagt til forskellige slags jagtformer. 

Stort udvalg af riffelkikkerter i høj kvalitet

Hos Iversen-import finder du et stort udvalg af riffelkikkerter i høj kvalitet. Vi har et bredt udvalg af forskellige kikkerter fra mærkerne Steiner, Leupold, Hawke, Leica, Aimpoint og Nikko. Vi har helt sikkert også et sikkert der passer til dit behov uanset om det er til langdistance eller til korte afstand. Vi har nemlig kikkerter med alt fra 1x til 16x forstørrelse. I vores udvalg har vi faktisk også HikMicro Alpex Digital som gør det muligt at optage dine skud. Den optager automatisk 20 før og efter der bliver skudt. Du kan læse mere information omkring de forskellige specifikationer og funktioner under de forskellige produkter.

© 2015 Pamhule Jagt & Buegrej. All Rights Reserved.

Åbningstider man-fre 10.00 - 17.00 Lør. 9.00 - 13.00

læs mere
Læs mindre