Håndkikkerter

Her finder du et udvalg af håndkikkerter fra den helt billige model til den helt dyre model, og et udvalg af kikkerter til såvel jagt som observation. På jagten kan en håndkikkert være helt uundværlig, da du f.eks. kan bruge den til at observere vildtet med og eller skabe et overblik over terrænet.

Herunder finder du et solidt udvalg af flere typer håndkikkerter, som med sikkerhed vil passe til de flestes behov og krav. Vi byder på håndkikkerter fra mærker som blandt andre Fontaine, Bushnell, Asphen og flere andre kendte mærker. Læs om mange flere informationer ved at klikke på hver enkelt håndkikkert. Rigtig god fornøjelse!

Her finder du et udvalg af håndkikkerter fra den helt billige model til den helt dyre model, og et udvalg af kikkerter til såvel jagt som observation. På jagten kan en håndkikkert være helt uundværlig, da du f.eks. kan bruge den til at observere vildtet med og eller skabe et overblik over terrænet.

Herunder finder du et solidt udvalg af flere typer håndkikkerter, som med sikkerhed vil passe til de flestes behov og krav. Vi byder på håndkikkerter fra mærker som blandt andre Fontaine, Bushnell, Asphen og flere andre kendte mærker. Læs om mange flere informationer ved at klikke på hver enkelt håndkikkert. Rigtig god fornøjelse!

Hvad er en håndkikkert?

Håndkikkerter findes der mange forskellige af. De egner sig til forskellige ting - for eksempel at se på fugle, til jagt og generel observation på lang afstand. En håndkikkert kan som regel justeres i forstørrelsen, så du selv kan ændre på afstanden og skarpheden, så du får det skarpeste billede. I modsætning til for eksempel stjernekikkert der kun har ét løb, har en håndkikkert to, der sammen giver ét skarpt billede.

Det kan kræve lidt træning at blive god til at bruge kikkerten, men ofte er det rimelig let at komme i gang. Mens nogle kikkerter er meget simple med få indstillinger, har andre en lang række spændende features og indstillinger, som gør at du kan bruge den professionelt.

Hos Pamhule Jagt og Buegrej har vi kikkerter i ethvert budget, så her er både noget til nybegynderen, jagtentusiasten eller gadgetnørden. Vi er også altid klar med et godt råd, hvis du skal have hjælp til at udvælge den rigtige kikkert - om det er den første eller den syvende du har.

Hvilken kikkert er den rigtige?

Herunder får du et par anbefalinger når det kommer til en kikkert til jagt. Det kan også komme an på præference, og måske føler du at en anden objektivdiameter passer bedre end dem vi anbefaler.  Anbefalingen til jagt er bl.a. at man ikke bruger en objektivdiameter på under 35mm. Kræves der en god ydelse i dæmring og dårlige lysforhold, bør objektiv-diameteren være større.

Fjeld og ekstrem jagt - Her anbefales 7x, 8x eller 10x forstørrelse med en objektivdiameter omkring 35-45 mm

Rådyr og hjortejagt - Her kan flere kikkerter være egnet. Valget kan afhænge af om du vil jage i skov eller på åbent terræn. En 8x42 er dog et meget alsidigt valg.

Mange forskellige mærker

Som nævnt tidligere har vi et bredt udvalg af håndkikkerter fra mange forskellige mærker. Vi er en forhandler der gerne vil byde på lidt af hvert indenfor enhver kategori når det kommer til håndkikkerter, for det giver dig mulighed for at finde et produkt der passer perfekt til dit behov. Nedenfor kan du læse mere om nogle af dem, og blive klogere på hvilke mærker du bør undersøge nærmere. 

Canon

Canon kender du nok mest fra kameraverdenen, men det har givet dem en fordel når det kommer til at kikkerter. De har styr på både kvalitet og teknologi, og det giver kikkerter med masser af indstillinger og muligheder.

Blandt andet er Image Stabilizer serien perfekt til jægeren på farten. Denne håndkikkert er let transportabel, hvilket blandt andet gør den perfekt til jagtrejser eller forskellige begivenheder.  8x25 IS modellen har også 8x forstørrelse, så du kan komme ekstra tæt på dit mål. Fra deres kamerateknologi finder du deres optiske billedstabilisator, der også er med til at give dig ekstra nøjagtige farver og høj opløsning.

Ser du på kikkertens form, er det også tydeligt at se at der i designet er fokus på ergonomi, og at den sidder godt i hånden.

Ashpen

Leder du efter en god begynderkikkert kan vi anbefale Ashpen Titan til 699 DKK. Denne kikkert er en god all-round kikkert med god forstørrelse. Den giver et lyst billede og er samtidig tæt for både fugt og støv, hvilket gør den perfekt til jagt i vildt terræn.

Hawke

Hawke byder på et bredt udvalg af kikkerter. Disse kikkert er lidt oppe i pris, og perfekt til dig der gerne vil vælge den højeste kvalitet og ekspertise. Du finder blandt andet serierne Endurance og Nature Trek, der er specialegnet til jagt og andre udendørs aktiviteter.

Leica

Leica er det ypperste indenfor jagtkikkerter. Her får du både holdbarhed og styrke - blandt andet er flere modeller vandtætte ned til fem meter, sammen med krystalklare billeder, også på lang afstand. Du skal vælge en Leica kikkert hvis du ikke vil gå ned på udstyr, og vi er selvfølgelig altid klar med et godt råd til hvordan du bedst bruger kikkerten på jagtrejser, vandreture og andre anledninger. Du kan tage kontakt til os hvis du vil vide mere, eller læse meget mere under de forskellige modeller.

Hvad skal man være opmærksom på?

Der er flere ting der er gode at være opmærksom på, når man er på "jagt" efter en ny kikkert. Hvis du bruger en kikkert til jagt fremfor kun at kigge på dyreliv og fugleliv, er det blandt andet vigtigt at din kikkert og coated og beskyttet så den larmer mindst muligt, for eksempel når den ligger op af din jakke, lynlås og lignende. Selv den mindste lyd kan skræmme et dyr væk, og det ville være ærgerligt hvis det var kikkerten der var skyld i dette.

Derudover skal det være en kikkert der kan klare lidt af hvert. Vind og vejr, tørke og mudder. Det betyder at linserne oftest skal have et beskyttende lag coating, så de ikke bliver ridsede når du for eksempel ligger i en busk.

Har din håndkikkert den rigtige forstørrelse i forhold til hvad du jager? Nogle dyr jages med større afstand end andre, og her kan det altså være nødvendigt at have en kikkert med større rækkevidde, så du lettere kan se målet.

Gode gloser at kunne

Nedenfor får du et par gloser der er gode at have i baglommen når du kigger efter en ny håndkikkert til jagt. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for vejledning til at finde den rigtige jagtkikkert. Vi ser allerede frem til at præsentere dig for vores mange forskellige produkter!

Coating: Coating er et lag der lægges ovenpå linsen for at optimere, altså forbedre, lysgennemgangen og mindske forekomsten af reflektering. Full coating er at foretrække.

Forstørrelse: 10x forstørrelse betyder at et objekt 100 m væk vil ses som på 10 m med det blotte øje,så jo bedre forstørrelsen er, des flere detaljer vil du kunne se.

Objektivdiameter: Afgør hvor meget lys der kan komme ind i kikkerten. Hvis der er en stor diameter, kommer der meget lys ind. Dette har betydning for hvor god en kikkert er ved dårlige lysforhold.

© 2015 Pamhule Jagt & Buegrej. All Rights Reserved.

Åbningstider man-fre 10.00 - 17.00 Lør. 9.00 - 13.00

læs mere
Læs mindre