Langbuer
- Beier Queen 1 hybridbue 60" 33# Grey Goose Limited EditionRegular Price 3.999,00 DKK Special Price 3.299,00 DKK
- Bucktrail Kite langbuesæt komplet til begyndere og øvede skytterRegular Price 1.999,00 DKK Special Price 1.499,00 DKK
- Touchwood Buzzard langbuesæt kompletRegular Price 2.199,00 DKK Special Price 1.399,00 DKK
Langbue
En langbue lyder som noget der er trukket direkte ud af en krigsfilm, der stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Det kan der også være noget om, og selvom at vi nu har en masse forskellige våben nu til dags som ville slå en bue og pil til hver en tid, så har du dog stadig muligheden for at anskaffe dig en langbue og føle dig som nutidens Robin Hood.
Om du skal bruge en langbue til jagt eller bare til sjov og spas, så har vi et stort udvalg her hos Pamhule Jagt og Buegrej.
De forskellige typer af langbuer
En langbue er lang og simpel men et meget kraftfuldt våben, og er en af de mest traditionelle buer man ser nu til dags, ud af de tre overordnede kategorier. Den blev brugt i stor stil af de skandinaviske vikingerne og middelalderens krigere i England. På daværende tidspunkt var disse buer lavet af kun ét stykke takstræ, som ofte bare var en lige stav og ville ligne noget i form af en halvmåne når den var fuldt opspændt. Med tiden har vi fundet på måder hvorpå man kan effektivisere en langbue. Det startede tilbage i 1940’erne, hvor en amerikansk buejæger ved navn Fred Bear, var pioner for udviklingen af langbuer i glasfiber. Det betød at man gik fra det specialbyggede træ design, til at masseproducere langbuen og senere hen recurvebuen, som også kaldes den olympiske bue. Ved at masseproducere langbuerne i glasfiber, så mistede man det unikke som en langbue i træ havde i sig. En langbue gik fra at være en speciallavet vare, til at blive en hyldevare som alle kunne få. Brugen af glasfiber havde dog gjort det muligt at hæve standarderne for langbuens effektivitet, da materialerne var stærkere og man kunne lave mere avancerede design, som gjorde at nutidens langbue kunne klare meget mere end hvad en gammel langbue kunne klare.
AFB vs. ELB
Indenfor langbueklassen findes der 2 typer af en langbue. Forkortelserne lyder ELB (English Longbow – Engelsk Langbue) og AFB (American Flatbow – Amerikansk fladbue). Forskellen på disse 2 er, at en ELB minder meget om de gamle buer, hvor de ofte er lavet af kun ét stykke træ, hvor at tværsnittet er meget rundt. En engelsk langbue minder så meget om dem i gamle dage, at der på mange af buerne ikke er skåret nogen pilehylde, som er det lille indhak i buen som gør, at pilen har et sted at stabilisere sig på. I buerne som ikke har dette, må pilen hvile på hånden. Pilehastighederne på en langbue ligger forholdsvis højt på en skala der ligger mellem 40-60 m i sekundet, hvor en stærk langbue kan skyde helt op til 400 m. Da der ikke er nogen form for sigtekort på en langbue, så er der 2 måder at skyde en bue på. Man kan enten sigte med pilespidsen eller man kan skyde instinktivt. Når man skyder instinktivt, så bruger man netop ikke pilespidsen til at sigte med, men man fokuserer mere på selve målet som man skal ramme, lidt ligesom at kaste et stykke krøllet papir i skraldespanden.
Hvis alt dette lyder spændende, og du godt kunne tænke dig at prøve dine kræfter af med et af de skarpeste middelaldervåben, så tag et smut forbi vores butik og få hjælp til at finde en bue, der lige netop passer til dig.